Pages

7 Khasiat Peria Katak Untuk Lelaki & Wanita


Peria katak mungkin suatu sayuran yang jarang didengari dalam kehidupan seharian namun ianya adalah satu sayuran yang memiliki pelbagai khasiat untuk kesihatan manusia. Khasiat Peria Katak? Jom tengok...
Peria katak juga dikenali kerala, balsam apple, bitter gourd & wild cucumber oleh masyarakat yang sering menggunakannya dalam masakan & perubatan.
Peria katak mempunyai rasa yang sangat pahit tetapi memberikan khasiat kepada tubuh badan. Walaubagaimanapun, proses penyediaan makanan berasaskan peria katak perlu dibuat dengan teliti supaya tidak mengalami kesan sampingan seperti cirit birit dan muntah.

1. CANTIKKAN KULIT

Jika anda nak miliki kulit yang cantik, anda boleh mulakan dengan peria katak. Bagi kulit yang mengalami masalah kulit, anda lebih disarankan menggunakan peria katak tetapi perlu mendapatkan nasihat doktor terlebih mengenai keberkesanan sayuran ini untuk mengelakkan masalah yang lebih teruk.
Peria katak mempunyai kandungan vitamin C yang sangat tinggi untuk merangsang sel kulit dan menjadikannya lebih cantik. Vitamin C ini juga membantu menyembuhkan luka dengan pantas.

2. PENAWAR DIABETES

Buah peria Telah di amalkan sejak sekian lama oleh masyarakat Dunia dikatakan berkesan dalam menurunkan paras glukos dalam darah. Peria tidak menjurus kepada satu-satu organ dalaman atau tisu tertentu dalam badan seperti ubat-ubatan, ia hanya memudahkan fungsi metabolisme glukos dalam darah. Hal ini kerana, peria mempunyai dua sebatian penting yang memainkan peranan penting dalam menurunkan paras glukos dalam darah.
Dalam masyarakat Melayu Telah Lama Mengamal peria katak untuk mengawal kadar gula dalam darah seterusnya dapat mengelakkan serangan diabetes kepada anda. Pelbagai produk yang dibuat daripada peria katak memfokuskan kepada fungsi anti diabetes ini kerana ianya memang terbukti berkesan. Antara produk yang diperbuat daripada peria katak ialah KAPSUL PERIA PLUS


3. PENGLIHATAN

Peria katak mempunyai betakerotene yang memberikan khasiat kepada mata manusia untuk menjadikan penglihatan lebih baik. Beta kerotene sememangnya mudah ditermui dalam pelbagai sayuran berwarna kuning & hijau tua seperti peria katak. Cara untuk gunakan peria katak untuk mata ialah dengan menjadikannya jus. Sila pastikan anda ikut langkah yang betul untuk membuat jus peria katak kerana ianya memerlukan langkah tertentu untuk elakkan keracunan makanan.

4. BUASIR

Peria katak juga menjadi rawatan tradisional untuk menyembuhkan penyakit buasir yang teruk oleh masyarakat kampung dengan cara bertangas. Peria katak perlu direbus sehingga mendidih dan berwap. Kemudian wap tersebut didedahkan kepada kawasan buasir tersebut dalam keadaan duduk mencangkung.
Walaubagaimanapun, ada satu lagi cara untuk merawat buasir tanpa perlu bertangas iaitu dengan cara mencampurkannya dalam buttermilk dan meminumnya setiap pagi ketika perut kosong. Ada juga produk yang dicipta khas untuk merawat buasir dengan hanya perlu mengambil tablet atau pil setiap hari sahaja seperti KAPSUL PERIA PLUS5. MENURUNKAN BERAT BADAN
Ianya tidak terbukti secara klinikal tetapi banyak testimoni yang diberikan oleh pengguna yang mengamalkan jus peria katak setiap hari sememangnya mampu untuk menurunkan berat badan secara konsisten.
Peria katak mempunyai selulosa yang berfungsi sebagai serat utama untuk memudahkan penghadaman makanan. Peria katak juga merembeskan jus hempedu untuk meningkatkan metabolisma badan.
Dengan kandungan yang ada dalam peria katak, ianya memang berfungsi untuk menurunkan berat badan. Anda boleh mencubanya dengan meminum jus peria katak Atau KAPSUL PERIA PLUS setiap hari.

6. KECUTKAN RAHIM, HAID TERATUR & BANYAKKAN SUSU

Bagi golongan wanita, peria katak memberikan beberapa khasiat seperti memperbanyak susu badan, mengecutkan rahim dan melancarkan perjalanan haid.
Untuk mendapatkan semua khasiat ni, wanita perlu menjadikan peria katak sebagai ulam-ulaman ketika makan bersama nasi. Pengambilan yang konsisten akan memberikan kesan terbaik kepada organ dalaman untuk menghasilkan susu badan yang lebih banyak serta haid yang lebih teratur.

7. MASALAH JERAWAT

Peria katak mempunyai ciri anti radang yang berfungsi untuk menyembuhkan luka. Jadi ianya sangat berguna untuk menghalang jerawat dan menyembuhkan luka jerawat dengan pantas.
Namun untuk merawat masalah jerawat, anda perlu kurangkan dos atau kekerapan pengambilan namun perlu konsisten untuk mendapatkan kesan terbaik bagi kulit berjerawat.
KESIMPULAN
Terdapat banyak lagi khasiat peria katak yang terbukti berkesan untuk merawat pelbagai jenis penyakit. Namun dengan 7 khasiat utama ini sahaja sudah cukup untuk membuktikan kehebatannya.
Jika sebelum ni, pengguna yang ingin menjadikan peria katak sebagai alternatif ubat-ubatan perlu melakukan pelbagai proses persediaan. Peria katak perlu dipotong dengan baik, direbus, direndam dengan garam dan sebagainya sebelum memakannya.
Namun sekarang terdapat pelbagai produk yang sudah siap diproses untuk membantu anda mendapatkan khasiatnya dengan cara lebih mudah. Hanya perlu ambil beberapa tablet sehari dan kesannya boleh diterima dalam masa yang pantas.
Anda produk yang terbukti berkesan ialah KAPSUL PERIA PLUSPROMOSI JIMAT DISKAUN 20% WhatsApp KAMI SEKARANG !!!!!

CALL @ WHATSAPP KAMI :

0132223478
wasap.my/+60132223478/PeriaPlus

BELIAN DI SHOPEE DI :

#TESTIMONI KAPSUL PERIA PLUS


No comments:

Post a Comment

Statistik Blog
Lokasi Kami

Kami berada di
Kompleks usahawan Terengganu
Kubang Jela, 21200 Kuala Terengganu

Facebook Kami