Peria Katak- 4 Kebaikan Jika Kita Selalu Mengamalkan Peria Katak

Peria katak


Peria katak adalah antara sayur-sayuran yang tidak asing lagi dalam masyarakat di negara kita. 

Terutama sekali bagi masyarakat melayu kita. Walaupun rasanya agak pahit tetapi sayur peria katak merupakan antara makanan berkhasiat dan sangat bagus jika kita amalkan di dalam kehidupan seharian kita. Bukan itu sahaja, bagi anda yang gemar mengamalkan gaya hidup yang sihat, sayur peria ini adalah salah satu makanan yang patut anda cuba.

Peria Katak Mempunyai Kebaikkan Kepada Diri Kita

Peria katak


Walaupun rasa peria katak ini sangat pahit, dan mungkin ada yang mengatakan ianya “tidak Sedap” terutama sekali apabila di makan mentah atau dalam erti kata lain di jadikan sebagai ulam.

Namun begitu, peria katak sebenarnya mempunyai banyak kebaikkan terutama sekali buat diri kita. Jadi, peria katak ini sangat sesuai untuk di amalkan tidak kiralah sama ada tua atau muda. Antara kebaikan peria katak ialah:

1-Mengawal Tekanan Gula Dalam Darah

Peria kata sangat bagus untuk di jadikan sebagai menu harian. Ini kerana, peria katak mampu mengawal tekanan gula dalam darah kita.Jadi, bagi yang menghidap penyakit kencing manis, anda boleh jadikan peria kata ini sebagai rawatan alternatif kepada penyakit anda. Selain itu, bagi yang gemar mengamalkan gaya hidup yang sihat dan juga yang gemar untuk diet, anda juga boleh kisar peria katak ini dan jadikan ia sebagai jus minuman.

Terutama sekali buat mereka yang amat menjaga pemakanan dan minuman yang tidak gemar mengambil minuman yang bergas dan manis. Rasanya yang pahit amat sesuai untuk kita jadikan sebagai salah satu minuman yang menyihatkan badan kita dan menguatkan daya ketahanan badan kita.

2- Menguatkan Imunisasi Badan

Bukan itu sahaja, peria kata juga boleh dijadikan sebagai penguat imunisasi badan kita. Terutama sekali buat mereka yang menghidappenyakit. Yang kronik. Ini kerana, mereka yang menghidap penyakitkronik biasanya mempunyai imunisasi yang agak rendah. Jadi, peria katak adalah salah satu cara organik dan cara paling selamat untuk kita menguatkan imunisasi badan. Terutama sekali sewaktu jika badan kita mudah terdedah kepada penyakit. Ini kerana, peria kaya dengan antioksida yang membantu menguatkan imunisasi badan kita.

Baca Juga: 7 Khasiat Peria Katak Untuk Lelaki & Wanita

Peria katak


3- Menajamkan Penglihatan

Peria katak juga mengandungi flavonoid yang membantu meningkatkan kesihatan mata seperti A-karoten, B-karoten, lutein, dan zeaxanthin. Sebatian-sebatian ini menajamkan mata dan penglihatan pada waktu malam serta menurunkan degenerasi makula.

Selain itu, flavonoid juga memainkan peranan penting dalam memberikan anti-penuaan kepada kulit kita, mengatasi masalah penglihatan secaara semula jadi tanpa memberikan searang kesan sampingan kepada kulit penglihatan kita.  Justeru itu, ia boleh dijadikan sebagai salah satu rawatan alternatif untuk masalah penglihatan mata.

4-Menyihatkan Kulit

Peria katak


Bagi anda yang sangat mementingkan kecantikan dan kesihatan kulit, anda patut mengamalkan pengambilan peria katak. Ini kerana, sebatian antifungus dan antibakteria yang terdapat pada peria katak mampu melawan pelbagai jangkitan kulit termasuk kudis buta, dan juga psoriasi. Peria membantu menghentikan aktiviti guanylate cyclase yang bertanggungjawab untuk memburukkan lagi penyakit psoriasis.

Banyak Produk Berasaskan Peria Katak Telah Berada Di Pasaran

Kesimpulanya, dengan kebaikan peria katak yang admin sebutkan di atas tadi, tidak hairanlah jika pada masa kini sudah banyak produk yang berasaskan peria katak mula berada di pasaran. Ini kerana, khasiat yang terdapat pada peria katak ini sangat bagus untuk kesihatan kita.

Peria katak


Selain dari menjadikan peria katak sebagai sayur ada satu lagi alternatif yang boleh anda gunakan iaitu salah satunya kapsul peria katak yang kaya dengan pelbagai khasiat dan sesuai di gunakan oleh semua orang teruatam sekali kepada mereka yang mempunyai penyakit kencing manis.

Nak dapatkan kapsul peria katak?? Klik link di bawah ini sekarang:

KLIK DI SINI UNTUK MEMBELI KAPSUL PERIA KATAK!!!


No comments:

Post a Comment